78 mm Vana vacuumatica cu piston

Mai mult decât un diametru de 78 mm

Vana de vacuum cu piston tip Flovac 78 mm a fost creată prin colaborarea cu firme din domeniul managementului apelor uzate, din întrega lume. Acestea au pus la dispoziția departamentului nostru de dezvoltare atât experienţa lor, acumulată prin utilizarea tehnicii convenţionale cu vacuum, căt şi propuneri de imbunătățire a tehnicii.

 

Grafik Ventil Ball

 

Utilizatorii s-au plâns în principal de diametrul prea mic al vanei obişnuite, care, la acel moment, avea dimensiunea de 75 mm, tindea să se blocheze şi astfel ducea la reducerea fiabilităţii.

 

Bild Ventil Foto 6


Şi vanele care folosesc ca piese de schimb membrane si furtune au fost criticate, întrucât acestea, comparativ cu ceva mai complexele vane cu piston, produc costuri de întreţinere mari si consum de energie al sistemului ridicat, datorită etanşării insuficiente.

 

Bild Ventil Foto 12 web

 

Din aceste motive a fost dezvoltată noua vană de vacuum Flovac, al cărei diametru a fost crescut până la 78,2 mm, si s-a trecut la utilizarea tehnicii vanelor cu piston care este mai complexă şi totodată mai economica, mai durabilă si mai fiabilă.

 

Deschidere si Inchidere

 

S-a atins astfel performața ca aproximativ tot ce trece prin vasul WC să poată trece fără probleme si prin vana de vacuum Flovac. Cheltuielile utilizatorului, de eliminare a blocajelor, sunt aproape nule.

 

Test de blocare

 

Scopul tehnicienilor si inginerilor în proiectarea noii vane de vacuum Flovac a fost creșterea duratei de viață și reducerea costurilor de întreținere a acesteia.

Vana de vacuum Flovac nu conţine piese schimb consumabile iar la proiectare s-a avut in vedere faptul că standardul de 250.000 de cicluri, cerut in multe ţări, să fie nu doar respectat ci depăşit de multe ori.
Astfel, unele vane instalate in sisteme de canalizare cu frecventa ridicata a ciclurilor de golire, au atins în 2011 peste 1.000.000 de cicluri de golire fără ca părți ale vanei sa fi fost inlocuite si fără ca acestea să fi cauzat costuri de întreţinere. La o utilizare medie de 80 de cicluri de golire pe zi, acest număr corespunde unei durate de viaţă mai mare de 33 de ani!

 

Bild Ventil Foto

 

Avantajele specifice vanei de vacuum Flovac:

 • permite trecerea unei sfere cu diametrul de 78,2 mm.
 • furtunele și conexiunile sunt codate pe culori pentru a evita conectarea eronată.
 • montarea unității de control pe vană se face cu un clic care necesită folosirea unei singure mâini.
 • valoarea optimă a coeficientului de debit Kw (coeficient de rezistenţă hidraulică). Proprietăţile optimizate ale fluxului permit o eficiența îmbunătățită a intregului sistem.
 • buton pentru operare manuală (opțional)
 • controler transparent
 • toate vanele sunt pregătite pentru monitorizare
 • contor pentru fiecare supapă (opțional)
 • ușor de demontat (fara unelte speciale)
 • extrem de durabilă datorită combinarii materialelor polipropilenă, nylon și oţel inoxidabil
 • insensibilă la loviturile tip berbec
 • functioneaza cu mecanism pneumatic, nu necesita energie electrica pentru deschidere.