Login Form

Cămine de vacuum

Căminul de vacuum leagă conductele de canalizare care pornesc de la case cu sistemul de canalizare vacuumatică. Apa uzată se scurge gravitațional de la un numar de până la 6 case către partea inferioara a căminului de vacuum, numită bazin de colectare a apelor uzate iar de aici este aspirată in sistemul de canalizare vacuumatic prin intermediul vanei de vacuum.

Căminul de vacuum Flovac standard, este confecţionat din PE si are următoarele dimensiuni:

Diametrul: 940-1040 mm in partea de sus si cca. 645 mm in partea compartimentului de colectare ape uzate.

3DPit1

 

Camin de colectare (Inaltimea: cca. 2000-2400 mm Greutatea: cca. 100 kg Material: PE)

Căminul este special conceput pentru a raspunde nevoilor sistemului de canalizare vacuumatică, protejat împotriva infiltratiilor de apa de la suprafaţă sau din pământ şi pregătit pentru o montare uşoară pe santier de către un constructor civil.

Căminul este împărţit în doua compartimente:

Compartimentul superior pentru instalarea vanei de vacuum cu piston Flovac DN80/d90.

Compartimentul inferior (bazinul de colectare) pentru colectarea apei uzate din conductele gravitaţionale care vor fi instalate in functie de cerintele locale. Acesta este construit pentru o colectare optima a cantităţilor de apă uzată servite de vana de vacuum si prevazut cu un volum suficient pentru a putea colecta apa uzată în caz de urgente.

Cele doua compartimente pot fi separate una de alta printr-o podea aşezată peste compartimentul inferior.

Bild Schacht Freigestellt

 

Căminul este completat cu:

Conducta senzor pentru pornirea vanei de vacuum in functie de nivelul apei uzate.

Conducta de aspiraţie pentru golirea completă a compartimentului de colectare, evitandu-se depunerea de impuritati pe fundul bazinului de colectare.

Capacul căminului de vacuum este etanş pentru evitarea pătrunderii apei în cămin în caz de inundatii.

Căminul de colectare este prevăzut a fi acoperit si cu capac din fontă, carosabil, care se aşează pe un inel de sprijin betonat.

Intrarea aerului în compartimentul vanei de vacuum se va face printr-o conductă de PEID ce va avea priza de aer în afara zonei carosabile.

Întreaga instalatie este pregătită pentru a fi dezmontată uşor în piese inclusiv vana de vacuum ca si conductele de aspiratie si conducta senzor, pentru a asigura uşurinţa lucrărilor de mentenanţă şi de curăţare.

Căminul de vacuum este produs în UE, în concordanţă cu certificarea ISO 9000/9001 şi respectă toate standardele relevante, inclusiv standardul european EN 1091.