Controler si adaptor

 

Una dintre cele mai importante componente într-o canalizare sub vid este controlerul. Acesta monitorizează nivelul de umplere în puțul de vid și deschide, la nevoie, vana de vacuum pentru a permite evacuarea apelor uzate în sistemul de conducte sub vid. Controlerul asigură, de asemenea, că, pe lângă evacuarea apelor uzate, este aspirată o cantitate necesară definită de aer. Acest aer este necesar pentru transportul ulterior al apelor uzate care sunt suflate în conductele de vid din fața stațiilor de pompare.

 

Bild Controler Ventil Web

După deschiderea supapei de vacuum, apele uzate sunt aspirate în conducta de legătură (conducta de serviciu), care leagă camin de vacuum de rețeaua de canalizare vacuumatică. Aerul care intră ulterior curăță reziduurile de apă uzată din camin de vacuum și suflă apa în conducta de colectare. După închiderea vanei, apa curge în direcția stației de vacuum, urcând panta, până când se acumulează în fața unei lift.

Aerul care intră din spatele camine de vacuum accidental deschise curge ulterior și "suflă", așadar, apa uzată în porțiuni peste lift-uri spre stațiile de vacuum. De acolo, apa continuă să curgă în josul pantei, spre stația de vacuum. Controlerul se asigură că camin de vacuum este introdusă o cantitate de aer definită, necesară pentru amplasarea acestuia. Prea puțin aer duce la blocaje în fața de lift-uri, ceea ce afectează evacuarea corespunzătoare a apelor uzate din segmentele de conductă mai îndepărtate. Prea mult aer duce la costuri energetice mai mari. Dozarea precisă și introducerea separată a aerului aspirat este posibilă doar cu controlere pneumatice. În cazul sistemelor vechi cu supape controlate de plutitor, acest lucru nu este posibil, ceea ce poate duce la un consum mai mare de energie. Aceste sisteme pot fi modernizate cu ușurință cu controlerele noastre moderne și fiabile.

Echipa noastră de experți a acumulat multe experiențe cu controlerele diferiților producători în timpul lucrărilor de întreținere, care au contribuit la dezvoltarea noului controler transparent Flovac. A fost clar că acesta trebuie să fie un controler pneumatic, deoarece supapele controlate mecanic, cu plutitor, nu sunt justificabile din cauza creșterii costurilor cu energia. Controlerul ar trebui să fie ideal transparent pentru a putea identifica rapid eventualele impurități. Trebuie să fie ușor de demontat și curățat. Pentru sustenabilitate, controlerul ar trebui să poată fi refăcut la sfârșitul duratei sale de viață prin înlocuirea pieselor mobile. Controlerul, unitatea de control a supapei de vacuum, ar trebui să poată fi demontat și montat ușor, fără unelte speciale.

Rezultatul este controlerul nostru transparent, fixat în mod sigur pe corpul vanei cu o conexiune de clic. La fel ca și supapa, în cazul controlerului nostru, au fost utilizate polimere și aliaje de metale special dezvoltate pentru utilizarea în scopuri specifice, garantând un funcționament sigur și fără probleme timp de mulți ani.

Energia pentru funcționarea controlerului, unității de control a vanei, se bazează pe interacțiunea dintre presiunea atmosferică și vid. Atunci când nivelul apei în căminul de colectare crește, aerul din conducta senzorului și din furtunul său, care sunt scufundate în apă uzată, este comprimat. Această presiune determină deschiderea vanei, depășind forța precis definită a arcului din unitatea de control și activând o supapă cu trei căi. Odată ce supapa este deschisă, supapa cu trei căi permite unității de control să preia vidul din partea afluxului vanei și să-l aplice în camera de acționare a supapei de vacuum (partea superioară a supapei) pentru a o deschide complet. După scurgerea timpului predefinit, aerul atmosferic este admis în camera de acționare, permițând închiderea supapei cu ajutorul forței arcului din camera de acționare.

Unitatea de control poate fi montată și utilizată pe orice vana de vacuum disponibilă pe piață, folosind adaptorul nostru. Schimbarea poate reduce semnificativ consumul de energie și costurile de întreținere, în special în cazul sistemelor cu control pe bază de flotor.

Bild Controler Adapter web

 

Controler montat pe adaptorul universal pentru supape de la alți producători

Beneficiile unității de control Flovac:

 

  • Controler Flovac este fabricată din material rezistent (poliamidă) și transparent, având o durată lungă de viață. Transparența materialului permite o mai bună vizualizare a funcționării unității de control și identificarea promptă a eventualelor impurități care intră accidental în unitatea de control și intervenția pentru îndepărtarea acestora.
  • Controler Flovac funcționează pneumatic și nu necesită energie electrică.
  • Controler Flovac a fost testată pentru funcționarea sa, chiar și în condiții de scufundare în apă, în situații de inundații în camin de vacuum.
  • Controler Flovac este rezistentă la îngheț datorită drenării condensului la fiecare deschidere a vanei de vacuum, prevenind astfel funcționarea necorespunzătoare a vanei de vacuum în sezonul rece.
  • Toate componentele unității de control Flovac sunt rezistente la coroziune.
  • Controler Flovac poate regla cu ușurință timpul de deschidere a supapei pentru a asigura ciclul de aer necesar pentru funcționarea vanei.
  • Controler Flovac necesită întreținere minimă, este ușor de montat si demontat fara scule și are o durată lungă de viață.
  • Controler Flovac nu poate activa supapa de vacuum în absența presiunii de vid în sistemul de conducte.