Login Form

Ministația de vacuum

Principalele sarcini ale stației de vacuum sunt aspirarea apei reziduale și a aerului și transportul apei reziduale în locația dorită. Stația de vacuum are cel puțin două pompe de vacuum, una pentru operare, una in mod de așteptare, care generează vacuumul în rezervorul de vacuum și în conductele de vacuum.

Bild Minivacuumanlage VAB

Ministatie de vacuum

Când nivelul apei uzate din rezervorul de vacuum ajunge la o anumită înălțime, pompele de transfer determină transferul apelor uzate în instalația centrală de tratare a apelor uzate sau într-un punct de transfer în sistemul de canalizare gravitațional existent. Aerul aspirat este canalizat în afara sistemului, trecând printr-un filtru biologic. Rezervorul de vacuum este din oțel vopsit sau oțel inoxidabil și are un volum între 3 si 15 metri cubi.

Grafik Minivacuumanlage


Pompele de vacuum funcționează în mod normal 2-3 ore pe zi, în funcție de proiectarea sistemului și de cantitatea de ape uzate. Când apa uzată si aerul aspirat ajung in sistemul de canalizare vacuumatică, presiunea crește lent de la -0,7 bar la -0,5 bar. Pompele de vacuum sunt astfel proiectate să funcționeze încât presiunea din sistem să scadă în 3 minute din nou de la -0,5 bar la -0,7 bar.
Cele două pompe de transfer a apelor uzate sunt concepute pentru cantitatea maximă a apelor uzate. Întregul sistem este foarte eficient energetic. Conductele principale de vacuum sunt conectate separat la rezervorul de vacuum, pentru a diviza întregul sistem în zone individuale.
Stațiile de vid FLOVAC pot fi pre-asamblate la cerere și livrate gata de montaj pentru a minimiza costurile de pe șantier.

Clădirea stației de vacuum poate fi adaptată la condițiile locale. Astfel este posibil orice tip de clădire, de la o clădire proiectata de un designer până la o stație containerizată. În unele cazuri, stațiile de vacuum pot fi construite în întregime în subteran.