Sistemul de monitorizare Flovac (FMS)

 

Flovac Monitoring Systems

Pentru o operare energetic eficientă a unei canalizări cu vacuum, monitorizarea datelor de bază ale puțurilor de vid și stațiilor de vacuum este o cerință fundamentală. Optimizarea constantă și adaptarea canalizării cu vacuum la utilizarea în continuă schimbare poate fi realizată numai prin colectarea și stocarea datelor utilizatorilor. Flovac Monitoring System este un sistem tip "SCADA". Datele sunt colectate permanent și stocate într-o bază de date. Datele colectate sunt analizate pentru optimizarea continuă a operațiunilor curente. Ele sunt folosite și pentru a declanșa diferite niveluri de alarmă și, dacă este necesar, acțiuni. Accesul la date este posibil la nivel global cu un laptop, tabletă sau smartphone. 

Datele pot fi, de asemenea, transferate către alte sisteme, precum SCADA.

 

Monitorisierung 3

 

Operatorul unei canalizări cu vacuum trebuie, de exemplu, să știe rapid unde și când apa de ploaie intră în sistem sau să localizeze rapid exact locul unde, la ora 2 dimineața, un defect permite intrarea prea mult aer în sistem. Trebuie să înțeleagă unde să ajusteze sistemul pentru noile condiții ale utilizatorilor, pentru a obține cele mai mici costuri de energie.

 

Monitorisierung 1

 

Operarea unei canalizări cu vacuum fără monitorizare este aproape imposibilă în condițiile prețurilor actuale ale energiei.

Flovac a lucrat în ultimii ani continuu la îmbunătățirea monitorizării canalizărilor sale cu vacuum. Au fost dezvoltate noi produse care sunt perfect adaptate scopului lor. Un produs cheie este senzorul nostru de monitorizare.

 

Monitorisierung 2

 

Înainte ca Flovac să își dezvolte propriul sistem de monitorizare, compania folosea, ca majoritatea competitorilor, tehnologie standard de senzori și monitorizare, utilizată în special pentru case inteligente. Această tehnologie a fost împachetată în carcase rezistente la apă și instalată în puțuri. Acest lucru a fost întotdeauna un punct sensibil în monitorizarea puțurilor, deoarece mediul umed a dus la defecte și defecțiuni. Această tehnologie veche era, de asemenea, foarte limitată în numărul de conexiuni pentru puțurile de vacuum și în raza de transmisie.

Monitorisierung 4

Senzorul de monitorizare dezvoltat de la zero de către Flovac este etanș și monitorizează individual fiecare puț de vacuum. Înregistrează toate deschiderile și închiderile supapelor, temperatura din puț și poate fi echipat și cu alte senzori, cum ar fi un indicator de nivel sau senzori pentru analize chimice. Senzorul poate fi chiar folosit ca releu de comandă, cum ar fi o lumină de alarmă.

Monitorisierung 5

 

Normele europene EN 16932-3:2018 cer ca sistemele de vacuum să aibă o formă de monitorizare pentru supapele lor de vacuum și puțurile de vacuum. Dezvoltatorii de la Flovac rămân în continuare lideri în dezvoltarea de soluții inovatoare pentru clienții lor din întreaga lume. Sistemele de monitorizare ale Flovac sunt atât de fundamentale pentru o operare energetic eficientă și sigură a canalizării cu vacuum, ușor de instalat și economice, încât au devenit o parte integrantă a canalizării cu vacuum.

Principalele caracteristici ale sistemului de monitorizare Flovac sunt:

 • Identifică eventualele locații de scurgere sau infiltrare din/în rețeaua de canalizare vacuumatică.
 • Monitorizează consumul de energie în stațiile de vacuum.
 • Produce alarmă de avertisment in cazul riscului de preaumplere a căminelor de vacuum.
 • Monitorizeaza funcționarea echipamentelor mecanice si electrice din stațiile de vacuum.
 • Produce alarmă in cazul in care timpul de funcționare al pompelor de vacuum este prea lung, ceea ce indică o vană blocată sau o spărtură in reteaua de conducte de vacuum.
 • Produce alarmă în cazul preaumplerii rezervorului de vacuum, fapt care indică o problemă aparută la pompele de transfer.
 • Monitorizează deschiderea si închiderea vanelor de vacuum, producând alarme în cazul în care o vană nu se închide corespunzător. Oferă informații privind numărul de deschideri ale vanelor de vacuum pe unitatea de timp.
 • Monitorizează si prezintă grafic presiunea din sistemul de canalizare vacuumatică. Produce alarmă in cazul in care presiunea este insuficientă.
 • Înregistrează timpii de deschidere a vanelor de vacuum si monitorizează raportul aer / lichid.
 • Detectează orice acumulare sau infiltrare in sistemul de vacuum.
 • Monitorizează temperatura din fiecare cămin de colectare.
 • Monitorizează debitul din sistem.
 • Controlează timpii de funcționare ai pompelor si consumul de energie.
 • Colectează, salvează si controlează datele de operare.

 Pe site-ul nostru internațional veți găsi informații suplimentare în limba engleză.  https://flovac.com/flovac-vacuum-sewer-system-monitoring-system/